Kerst op OBS De Trekvogel en OBS Molenland

22-12-2017

Na de spannende en gezellige Sinterklaastijd stond vervolgens de Kerst voor de deur. Beide scholen zijn door een groep enthousiaste ouders en leerkrachten voorzien van prachtige kerstversiering en zagen er weer erg feestelijk uit.

Afgelopen week hebben de kinderen op OBS Molenland deelgenomen aan een schoolbrede knutselmiddag. Tijdens deze middag werden de groepen 1 tot en met 8 gemengd, zodat de oudere kinderen de jongere kinderen kunnen helpen. Alle kinderen hebben een prachtige lantaarn geknutseld, die tijdens het kerstdiner een mooi plekje op de tafel kreeg.

Op OBS de Trekvogel hebben de kinderen hun best gedaan om de groepen in kerstsfeer te brengen. Er werden kerstkransen, kerststerren en rendieren geknutseld. Ook werden er kerststukjes gemaakt die tijdens het kerstdiner op de tafels stonden.

Op beide scholen vond voor de vakantie het traditionele kerstdiner plaats. De kinderen keken hier enorm naar uit. Op de ene school werd er gestart met een gedicht, gemaakt door kinderen van groep 8 en op de andere school met een kerstfilmpje, waarin de leerkrachten de hoofdrol hadden. Daarna werd overal gesmuld van het door de ouders en kinderen verzorgde buffet. Ook de ouders werden voorzien van iets lekkers en op beide scholen werd in het bijzijn van de ouders het feest al zingend afgesloten.